NAJBOLJ VROČE PUNCE V SLOVENIJI

Poiščite gospe za zabavo in seks na naši vroči liniji

Kaj se zgodi, ko v zvezi zmanjka zaupanja?

Kaj se zgodi, ko v zvezi zmanjka zaupanja?

Kako vedeti, da je partnerstvo ogroženo?

Partnerski odnos med dvema posameznikoma je navadno v začetku zveze precej bolj spontano trden in živahen kot je to kasneje, morda po nekaj letih. Takrat partnerstvo doživi neke vrste prelomnico, ki lahko celo skrene z začrtane poti. In kako vedeti, da se nekaj dogaja ter kako preprečiti, da bi šlo razmerje v napačno smer? Partnerstvo pomeni vez med dvema, in ko ta oslabi, se hitro začuti.

Žal pa veliko ljudi ne želi videti ne slišati slabih novic in se raje pretvarja, da je vse v najlepšem redu. Hrvati radi rečejo “upoznavanje partnera ne prestaje”. Kar v resnici pomeni, da se spoznavamo celo življenje in ne le na prvih zmenkih do trenutka, ko rečemo, da smo v zvezi. Da je razmerje na neki točki ogroženo nam sporočajo različni signali, le prebrati jih moramo in se soočiti z njimi. Poiskati ustrezne odgovore, se pogovoriti in prilagoditi. Premalo govorita, nikamor ne gresta skupaj, ni več smeha v vajini spalnici?

Ohranite močno partnerstvo

Da vajin osebni odnos ne bi naletel na preveč ostre skale v življenju, morata poskrbeti sama. Je že tako, da partnerstvo terja nekaj energije in volje tudi takrat, ko nam morda do tega ni. Zapostavljanje partnerja zaradi osebni težav ni izgovor. Občasno se romantično sprehodita okoli jezera ali po mestu kot nekoč. Pojdita na kavo, privoščita si večer zasse ob dobri hrani in pijači. Le tako bosta vzdrževala nivo, ki sta ga v vajino partnerstvo prinesla.

Že res, da noben par ne more reči, da je enako zaljubljen, kot tiste najbolj nore dni. Na začetku obstaja zaljubljenost in občutki, ki sčasoma žal vendarle izzvenijo. Zato pa kasneje na vrsto pride ljubezen. Tista lepa, umirjena in več kot potrebna, da dva drži skupaj v dobrem in slabem. Posvetita se drug drugemu, bodita si v oporo v težkih trenutkih in si stojta ob strani ne glede na vse. Kakšen kompliment bo prav tako dobrodošel.

Rešita partnerstvo s posvetom

V primerih, ko gre žal tako daleč, da je na mizi ločitev, je dejstvo, da bo potrebno nekaj storiti. Ali sprejeti razhod ali pa se morda še boriti. Rešilna bilka lahko tiči v terapevtu za pare, ki vama je na voljo za posvet in svetovanje. Bistvo takšne terapije je, da se je udeležita oba. Terapevt vama bo prisluhnil in izluščil bistvene reči, ki ogrožajo vajino partnerstvo. Tudi vidva morata prisluhniti terapevtu, biti odkrita in poštena.

Za težave nikoli ni kriv zamo eden. Partnerstvo je del dveh oseb, ki sta se na neki točki povezali, a kasneje očitno tudi razšli. Vse je še mogoče spraviti nazaj na staro pot, če bosta razumevajoča in sprejela vsak svoj del krivde. Bodita spravljiva, oprostita kar je oprostiti mogoče. K terapevtu za pare gre lahko tudi zgolj eden iz para, če drugi tega morda ne želi. A v tem primeru bo terapija precej manj učinkovita, vendarle pa mogoče v pomoč.