NAJBOLJ VROČE PUNCE V SLOVENIJI

Poiščite gospe za zabavo in seks na naši vroči liniji

Kaj storiti, ko si partnerja ne zaupata več?

Kaj storiti, ko si partnerja ne zaupata več?

Ko se partnerski odnosi zapletejo

V življenju vsakega para se na trenutke pojavijo težave s katerimi je treba opraviti. Enkrat gre za večje drugič za manjše nesporazume, prav vsi pa lahko ogrozijo zdrav partnerski odnos. Pravi partnerski odnosi poznajo tudi nestrinjanje, kakšen prepirček in kakšno drugo nekoliko bolj grenko zadevo s katero je treba karseda hitro opraviti. Če pride do situacije kjer si partnerja enostavno ne zaupata več je lahko še posebej hudo. Kaj storiti v tem primeru, ko so ogroženi partnerski odnosi?

Ena izmed rešitev, ki je profesionalna in deluje je obisk terapevta za pare. Ta s svojim znanjem in izkušnjami prisluhne ter svetuje paru. Ker je neodvisen in neobremenjen ter izobražen s področja človeške psihologije, bo podal najboljši možen nasvet. Na takšen posvet je treba priti večkrat in najbolje seveda, da se ga udeležita oba partnerja. Terapevta lahko obišče tudi zgolj eden izmed njiju, a v tem primeru terapija ne bo enako učinkovita kot sicer.

Zakaj se partnerski odnosi zakomplicirajo?

Razlogov zakaj se partnerski odnosi zakomplicirajo je lahko več. Na eni strani lahko pride do varanja ali zgolj spogledovanja zaradi česar je drugi partner ljubosumen in upravičeno jezen. Če pride do resnih zamer je povsem mogoče, da pride do razhoda oziroma ločitve. Prav tako ni najboljši signal, če partnerka večkrat omeni, da bi raje postala sugar baby. Morda namiguje, da je na mizi premalo denarja in se, zato počuti ujeto ali manj vredno.

Žal je tako, da je denar še vedno velikokrat osnovni kamen spotike, nekateri pa premalo skromni, da bi mimo tega pogledali. Urejene finance so eden izmed pogojev, da so partnerski odnosi urejeni in funkcionirajo normalno. Ampak kaj je sploh normalno? Za nekatere to pomeni urejeno družino, hišo, otroka, avto in psa. Seveda je dojemanje popolnosti v odnosih povsem individualno in odvisno od posameznikovih pričakovanj. Vsekakor pa bi v ospredju morale biti človeške lastnosti kot so, ljubezen, podpora in razumevanje.

Da bi bili partnerski odnosi na ustrezni ravni

Poskrbite za to, da bodo partnerski odnosi vedno na ustrezni ravni. Pogovarjajte se s partnerjem, povejte, da ga imate radi. Občasno mu poklonite kakšen lep kompliment, a tudi darilo ne bo odveč. Nekoč sta se dobivala na kavi, hodila na večerje, v kino in na ples. Zakaj tega ne bi počela tudi naprej.

Pokažite s tem partnerju, da je v vaših očeh še vedno ista oseba v katero ste se zaljubili. Zaljubljenost je minila, ljubezen pa lahko ostane za celo življenje. Le negovati jo je treba! Privoščita si večer samo zase tudi, če imata otroka. Naj nanj pazijo stari starši ali pa najemita varuško. Partnerski odnosi se gradijo na majhnih potezah, ki se izkažejo za velike takrat, ko je najbolj potrebno. Razveselite partnerja s kakšnim nepričakovanim sporočilom v službo. V pisarno mu pošljite rože in ga povabite na pijačo po službi. Prav nobene potrebe ni, da bi se videla šele doma.