NAJBOLJ VROČE PUNCE V SLOVENIJI

Poiščite gospe za zabavo in seks na naši vroči liniji

Zakaj si morata partnerja v zvezi dati nekaj svobode?

Zakaj si morata partnerja v zvezi dati nekaj svobode?

Kdaj na pomoč priskoči partnerska terapija?

Sta se s partnerjem znašla na točki preloma, ko čutita, da se razmerje pred vama razdira? Morda sta poizkusila že vse, se pogovorila, oprostila kar se je dalo, dogovorila pa znova zašla v slepo ulico. Morda je čas, ko vama lahko pomaga partnerska terapija. Če ne veste kaj to je povejmo, da gre za srečanje pri zakonskem terapevtu, ki je videl že nešteto podobnih situacij in veliko parom pomagal, da so se postavili nazaj na noge. Tudi vama lahko.

Da partnerska terapija deluje pritrjujejo mnogi pari, ki so po zaslugi terapije ostali skupaj in se celo še bolj povezali. En primer denimo, ko je mož na ženinem telefonu odkril spletno stran Sugar daddies website, je vedel, da je nekaj med njima hudo narobe. Pogovori niso zalegli in tik preden sta se razšla jima je na pomoč priskočil partnerski terapevt. Ugotovil je, da si žena želi več pozornosti, razočarana, ker nikoli ne dobi darilca.

Kako poteka partnerska terapija?

Da bi bila partnerska terapija uspešna se morata z njo strinjati oba. V prvi vrsti se je treba na terapijo naročiti. Gre za sila pomemben in velik korak. Morda celo največji, saj je potem vse skupaj povsem samoumevno. Ko sta partnerja enkrat pri terapevtu se jima ta predstavi in prosi, da se predstavita tudi sama. Šele potem prisluhne vsakemu posebej in prav nič nenavadnega ni, če takrat drugi partner prostor zapusti. Na ta način se je namreč lažje odpreti.

Ker terapevt za to, da bi partnerska terapija delovala, potrebuje vse iskrene informacije je to dobrodošlo. Seveda pa se partnerji lahko odprejo tudi drug pred drugim. V tem primeru je terapevt pozoren na čustva, način govora in ton glasu, ki mu lahko veliko pove. Napačno bi bilo misliti, da bosta vse svoje težave rešila na enem posvetu s terapevtom za pare. Potrebno bo priti večkrat. Nekateri hodijo več mesecev, celo več let.

Tudi partnerska terapija ni vedno uspešna

Ko partnerja prideta k terapevtu za pare je jasno, da sta se zavestno odločila pomagati svojemu razmerju. Kljub vsemu trudu in znanju terapevta pa ni nujno, da partnerska terapija uspe. Razlike med partnerjema so lahko še vedno prevelike in na koncu ne preostane drugega kot, da jima celo terapevt svetuje, da se ločita. Včasih je ločitev enostavno boljša kot vztrajanje na slabem terenu. Še najslabše je, če v tej zgodbi trpijo tudi otroci.

Tudi njih se partnerska terapija še kako tiče in terapevt dobro ve kako ravnati v tem primeru. Če morda oba partnerja nista soglašala z idejo o terapiji za pare, pa se je kljub vsemu lahko udeleži tudi zgolj eden od njiju. Na ta način prejme pomembne informacije in znanje s katerim lahko do neke mere spremeni vedenje. Tako svoje kot od partnerja in s tem prispeva ki izboljšanju odnosov. Brez ljubezni gre, a brez potrpljenja in spoštovanja tudi ne.